Feed on
Posts
Comments

Ai putea crede ca amenzile aplicate de Politia Romana sint trimise acasa prin Posta Romana. O simbioza aparent normala intre doua entitati de stat. O entitate ar da de lucru la cealalta, sprijinind astfel statul. Dar nu si in Romania. Sau nu si in Romania din Sectorul 2, ca sa nu generalizez, ca nu am informatii nationale. Mi-a venit acasa acum cateva zile un mic biletel, frumos tiparit, auto-colant, cum ca am fost cautat intre 10-18 de Totalpost sa primesc un plic si ca nu am fost gasit acasa, asa ca sa fac bine sa ma duc eu la ei in termen de 10 zile, altfel se intoarce corespondenta. Cum nu asteptam nici o comanda de pe net (si oricum majoritatea livrarilor de pe site-urile de pe care comand eu se fac prin Fan Curier sau Cargus) mi-a trecut prin cap ca ar fi ceva legat de o amenda.

Asa ca m-am prezentat la singurul ghiseu din oras (orasul Bucuresti, ca sa fim clari), undeva in Pipera, unde am dat de o domnita la un birou de ala inalt, cu tejghea, la care i-am prezentat biletelul. Am aruncat rapid si intrebarile cheie:

Faceti cumva servicii pentru Politia Romana?

Da

Si pentru cei care dau amenzi la ridicarea masinilor?

Da. Stati sa vad de la cine aveti dvs. Da. De la Brigada Rutiera. Dati-mi buletinul, va rog!

Acum vreo luna i-au ridicat nevestei masina pe undeva pe la Obor si i-au dus-o la spalat si apretat, sau dupa caz, intr-o curte in afara orasului, poate poate o revendica cineva si da cu banu’. Lucru pe care l-am facut in aceeasi zi si care a avut ca urmare un proces verbal trimis prin posta. Posta Totalpost.

Oare cum s-a ajuns aici? N-am auzit de ei pana acum, sint oare folositi si de altcineva decat de Politia Romana? Bag seama ca e o intreaga afacere treaba asta cu ridicatul masinilor (pentru stanjenirea circulatiei, cum scrie la proces): varu’ Costel imi ridica masina, unchiu’ Gicu imi aduce amenda, organizare, nu gluma. Si statu’ mumu, ramane cu doi lei probabil. Dar bine, statul sintem noi, Costel si Gicu, deci e de bine. De ce nu trimite Posta Romana astfel de treburi? Nu ar fi normal sa ma duc la ghiseul de langa bloc al postei, in loc sa caut unicul ghiseu al unei poste private? Nu ca am eu un respect deosebit pentru Posta Nationala, dimpotriva, dar unele situatii te zgarie cand par sa nu se inscrie in peisaj.

Acum astept amenda de rovigneta, ca am auzit ca s-a pus un sistem nou de monitorizare care te prinde imediat si trimite amenzi intr-o veselie. Dar despre asta, in episodul urmator.

Be Sociable, Share!