Feed on
Posts
Comments

Restaurant Union Sibiu – iti mai aduci aminte?

placinta cu mucegai la union sibiu

Da, imi aduc aminte cu placere de barcutele tari dar bune din cofetarie, de gogosile facute din coca framantata de doamna gogosar sef, de inghetata profiterol in pachet ca de unt si de brifcorul care mi-a racorit atatea zile de vara, iarna, toamna si primavara.

Desi nu asta a fost motivul pentru care am comandat o placinta cu branza marca “Iti mai aduci aminte” in restaurantul Union din Sibiu, am zis sa intru in joc si sa vad ce se intampla. Surprinzator, aveau in stoc, nu mi-a venit comanda  in 2 ore iar pretul nu era afisat pentru suta de grame, desi portia avea cel putin 3 sute. Ceva parea putred in marketingul nostalgiei comuniste practicat de obiectivul turistic “retro” Union din Sibiu.

Cand mi-a ajuns in farfurie, am zis sa nu fiu fandosita si sa o incerc, in ciuda unor pete mici inchise la culoare – n-are cum, mi-am zis cu relaxarea zilei libere in deplasare. Inainte de a doua imbucatura insa am avut  inspiratia de a intoarce placinta pe partea celalalta, sa pot observa asternutul secret de mucegai. Care nu, nu era nobil.

Aha, deci aici era aspectul retro al placintei cu branza de alta data. Cine s-ar fi gandit ca acesti ingeniosi oameni de marketing mi-au pregatit o experienta atat de intensa a rememorarii trecutului? Oau! Deci efectiv mi-au adus o placinta din rezerva nationala a Romaniei din 1980?! Retro la maxim.

Incitata de fidelitatea experientei, care parea totusi incredibila, am chemat ospatarita sa imi confirme intentia din spatele mucegaiului. Domnisoara si-a intrat imediat in rol si m-a asigurat ca localul merge foarte bine, ca nu li s-a mai intamplat niciodata si pe rand mi-a transmis scuzele de rigoare ale bucatarului si ale sefului.

Si atunci a inceput sa scartaie treaba: peste un timp record de 1 minut, am observat ca nu mi-a pus placinta pe nota de plata si deci era evident ca o sa sara peste scena in care tipa la mine ca nu vreau sa platesc placinta cu mucegai. Pacat, mi-am zis – putea sa fie chiar excelenta experienta asta si tocmai chelnerita vrea sa strice totul la final.

Si pentru ca totul incepea sa para prea adevarat sa fie ireal, am zis sa o supun la o ultima incercare. Atunci s-a dat pe fata: printre bolboroselile mele despre OPC, legi, amenzi si sanatate, mi-a transmis ca seful a decis sa nu le mai dau niciun ban pentru nimic si gata.

Pff, ce apucatura capitalista mi-am zis, si am plecat in graba de acolo, evident, dezamagita de lacunele din strategia de marketing a restaurantului Union din Sibiu.

Deci daca va apuca nostalgia comunismului cand sunteti prin piata mica din Sibiu, va propun urmatorul exercitiu: timp de 4 ore, stati la o coada imaginara la placinte cu branza, inaintati un pas la fiecare 10 minute, daca va plictisiti strigati “Dati numai cate una, sa ajunga la toata lumea!”, iar cand ajungeti in fata, imaginati-va ca s-au terminat. E cel mai sanatos.

Be Sociable, Share!