Feed on
Posts
Comments

cardpostaPosta Romana a lansat primul card preplatit din Romania. Am fost ieri la posta si era plin de pliante cu acest nou produs al lor. Am luat unul sa vad despre ce este vorba. Pe langa primele intrebari pe care mi le-am pus: ce treaba are o firma din UK (http://www.mycashplus.co.uk) cu emiterea unui card la o firma de stat din Romania si de ce nu este “Made in Romania” si reglementat de BNR, au venit si altele legate de beneficiile acestui card: cum e cardul asta diferit de cardul meu de debit? Ce inseamna de fapt un card pre-platit? Ca mi se pare ca si cardurile mele de debit sint la fel de preplatite: nu ai bani in cont, nu cheltuiesti (trecand peste descoperitul de cont sau contul suplimentar disponibil in caz de nevoie).

Tot gandindu-ma de ieri pana azi, mi-a iesit si o lista cu ce nu are cardul de la Posta fata de un card de debit (nu foarte lunga):

  • nu are un cont atasat, sau cel putin nu unul pe care sa-l vezi. In afara de numarul cardului, nu ai si un IBAN (sau asa pare, cu toate ca in comunicatul de presa scrie ca poti sa-l alimentezi prin transfer bancar).
  • nu are dobanda. Ai pus banii pe el, ai permanent suma respectiva, nici mai mult nici mai putin (asta daca nu iei in considerare costurile lunare atasate)

Si ce are la fel (sau mai bine) decat un card de debit:

  • chip
  • posibilitatea de alimentare la ghiseu, prin transfer bancar
  • posibilitatea de a fi folosit oriunde (online, POS, bancomat)
  • posibilitatea de a-ti verifica soldul online

In rest, pare un produs bancar scump, cu mai multe taxe incluse (taxa de emitere de 18 lei si taxa de folosire de 9.95 lei pe luna)  si care are practic un singur avantaj major: poate fi alimentat la orice ghiseu postal. Altfel, mai restrictiv decat un card bancar, dar probabil ca restrictiile respective nu sint sesizate de targetul de clienti.

P.S. Ma batea gandul sa-mi iau unul pana am dat de taxa de 9.95 pe luna care nu apare pe pliant, e doar pe site. Raman la cardul meu ePayment 🙂

Be Sociable, Share!

Comments are closed.