Feed on
Posts
Comments

Conform asteptarilor, UPC vine in toamna asta cu un set de upgrade-uri mai mult sau mai putin interesante. In primul rand si-au facut update la firmware-ul de pe mediabox-ul cu DVR. Cateva din noile feature-uri:

– poti cauta in electronic program guide. In sfarsit exista functie de search, pana acum se putea face doar browse pe maxim o saptamana inainte. Folosirea search-ului, chiar daca acesta nu este disponibil direct dintr-o tasta din telecomanda, este relativ usoara daca ai trimis vreodata un sms de pe telefonul mobil. Cautarea insa dureaza cam mult, nu a reusit sa-mi gaseasca vreun rezultat (Ne pare rau: o eroare a fost detectata 6:0)

upc_search

– poti inregistra automat un intreg serial, fara sa te mai intereseze cand se difuzeaza acesta. Pana acum trebuia sa cauti episod dupa episod in lista de programe si sa-l selectezi pentru inregistrare sau sa-ti setezi un orar anume (de luni pana vineri la ora 22:00), dar cu riscul de rigoare pentru canalele romanesti unde nu se respecta aproape niciodata programul (exact ca la cfr unde niciodata un tren nu ajunge la timp in gara!)

upc_record

– lista de programe radio este acum intr-adevar o lista a posturilor ascultate din Bucuresti (si probabil si national). Pana acum in afara de Romantic si Radio 21 nu era nici un post de care sa fi auzit. Acum sint 16 posturi din care ai ce alege (din care Radio21, National FM, Gold, Vibe, Itsy Bitsy, Guerilla, ProFM, Realitatea FM, Kiss, Magic, EuropaFM si Zu). Si nu, nu a disparut Trinitas!

upc_radio

Dar poate cea mai interesanta veste este lansarea televiziunii HD in perioada urmatoare, lansare de care se vorbea inca din primavara dar care se pare ca acum este chiar aproape. Zf.ro ne anunta ca vom afla mai multe in cateva zile. Deci pana la sfarsitul anului o sa avem unu-doua discovery-uri in HD, plus ProTV si TVR si probabil Eurosport. Chiar daca lansarea nu se va ridica la nivelul celei a Windows 7 de luna viitoare, este inca un plus pentru UPC care este probabil deja mult in fata RDS pe segmentul de servicii digitale.

Am realizat acum cateva zile ca platesc acum mai mult pe televiziune decat pe Internet (doua conexiuni), pe dos de cum era acum cativa ani cand dadeam 29 USD pe o conexiune jalnica de 128 kbps. Si probabil ca voi mai scoate 5 lei pe luna si pentru HD. Dar merita si ochiu’ si televizoru’ sa primeasca semnal crystal-clear, nu?

Be Sociable, Share!