Feed on
Posts
Comments

Așa aș putea începe povestirea aceasta. Eram acum câteva seri în parc cu bebele de 1 an și 2 luni și încă un bebe de 1 an si 4 luni. Fetițele se jucau fericite, alergau după o mingiuță până când un câine golden retriever ceva mai mare decât mine a rupt-o brusc la fugă după mingiuța copiilor dărâmând una din fetițe și călcând-o în picioare. Mama fetiței a înlemnit și a început să țipe la stăpâna câinelui să-și țină câinele (era fără botniță, în lesă dar o târâia după el). Femeia și-a cerut mii de scuze, a zis că l-a ținut cât a putut dar a tras-o și pe ea … până aici nimic deosebit. Doar că împreună cu femeia cu câinele mai era un “bărbat” (un gras burtos cu fălcile atârnând, în șlapi și pantaloni scurți) cu un câine din aceeași rasă.  Tipul a început să țipe la mama copilului să-și țină ea copilul, și așa a pornit un scandal în stradă. Mămica a spus că nu e voie cu câini fără botniță și că în parc există loc amenajat special pentru câini, nu trebuie să legi copilul în parc. La care umflatul a început să amenințe că “tu știi cu cine vorbesti? Ia vezi poate ne vedem în instanță! Poate te și legitimez! Ia hai scoate repede buletinul!”. Și a scos o legitimație din buzunar. A urmat: “vezi că sunt de la poliția comunitară așa că ține-ți copilul și taci din gură! Ce vrei să spui, că știi tu mai bine legea ca mine!”.

Am rămas blocată, stupefiată. După vreo 2 ore mi-am revenit și mă gândeam cu părere de rău că ar fi trebuit filmat și dat la tv, sau măcar să-i iau numele și nr de legitimație, dar pe moment situația era prea tensionată (mămica respectivă țipa și ea la el la fiecare replică) și nu m-am băgat. Cum ai putea pedepsi asemenea atitudini? Sunt conștientă că în țara asta nu se va întampla niciodată. Poate dacă s-ar da în fiecare zi amenzi celor care merg cu câinii fără botniță în parc (în IOR langă pod sunt în fiecare seară 20 de câini de talie ff mare) nu și-ar mai permite să fie așa sfidători și s-ar strânge și bani la buget.

Dar pentru că suntem în România, în fiecare seară îl veți găsi pe polițistul comunitar în parcul IOR lângă pod cu câinele, SFIDÂND LEGEA.

Be Sociable, Share!