Feed on
Posts
Comments

Ceasuri

De multa vreme am o problema. Azi m-am hotarat sa o rezolv.

PROBLEMA: Nu inteleg de ce oare cand avem intalnire la ora 5:00 (de exemplu), se presupune ca trebuie sa vii la 5:20?

Motive de intarziere pentru constiinta proprie: Las’ ca sigur sigur si el intarzie, mai bine sa ajung si eu mai tarziu decat sa astept ca prostu’. Oricum am multa treaba (sa frec menta), mai castig 2-3 minute. Oricum el sta la birou, nu conteaza daca ajung la timp sau nu.
Justificari fata de partener: A fost aglomeratie! (parca nu ar fi in fiecare zi…) Am iesit tarziu din intalnirea anterioara!
Tips&Tricks: In nici un caz nu se da telefon pentru anuntarea intarzierii.

Ma rog… am socotit saptamana trecuta: am avut 18 intalniri, din care 3 au ajuns la timp, 9 au intarziat 15 minute si 5 au intarziat 30 de minute. Unul nu a venit. Din cei 14 care au intarziat, doar 5 au sunat sa anunte. Ati ghicit, cei care au intarziat putin sunt cei care au anuntat. Cel care nu a venit de loc a sunat peste doua ore. Din 18 intalniri doua erau interesul meu si 13 interesul lor (trei neutre). 11 la mine in birou, 4 “in deplasare” si 3 “pe teren neutru”. Acum adunati numerele si vedeti ce iese…. 🙁

Azi dimineata trebuia sa vina un nene de la internet la mine acasa la ora 8 (vorbit cu el personal, ieri). La 8:10 ii dau telefon pe mobil. Zice “mai am 10 minute, e aglomerat” (fir-ar, pe strada asta e aglomerat in fiecare zi de 5 ani….). Zic “pai nu am vorbit ca la 8?” El: “pai am inteles (de unde draq??) ca oricum nu plecati de acasa pana la 8:30”. Eu, in gandul meu: “Pai ce relevanta are cand plec eu de acasa?????? daca am stabilit sa vii la 8…..”

Stiti care-i cel mai prost lucru? Acu v-o cateva zile m-am surprins plecand spre o intalnire, spunandu-mi “Las’ ca sigur intarzie si el, mai bine plec si eu mai tarziu.” Mi-am dat una peste ceafa, dar este periculos tare… se ia mai rau ca gripa porcina.

Cel mai tare a fost Carol I: ca a dat si el cu capul de treaba asta… a adus un tren de ceasuri din Germania si facea cadou cate un ceas fiecarui om care intarzia. Se pare ca pentru un termen scurt a reusit sa rezolve cate ceva, dar “geana” noastra e puternica si a razbit peste aceasta incercare.

REZOLVAREA: Cum ziceam, m-am hotarat – o sa ma apuc de o campanie activa, in care sa cooptez mai multe companii, contra intarziatului. Incep sa lucrez la ea si poate la anu’ facem ceva treaba impreuna.

Be Sociable, Share!