Feed on
Posts
Comments

Proaspăt sosit în Bucureşti am purces cu elan să rezolv diverse treburi prin oraş. Plecarea a avut loc din zona Băneasa, vis-a-vis de sediul Antenei 1, 2, 3 şi câte or mai fi acolo.

Am căutat mai întâi în zonă un chioşc RATB de unde să cumpăr un bilet de autobuz. Fără succes. Am mers înapoi o staţie spre aeroportul Băneasa, în speranţa că voi găsi acolo un chioşc. Tot fără succes, dar cu peripeţii.

Şantier, mormane de pământ în stradă, împrăştiate de vânt ca nişte dune de nisip. Nici-o măsură de lucru care să ţină praful în loc. Un amic se minuna mai demult că găsea pământ în cadă, intrat prin fereastra de la baie.

În faţă la Antena 1, 2, 3 … n, trotuar inexistent, maşini claie peste grămadă şi un semn pe care scria cu carioca: “Rog nu parcaţi”.

Vis-a-vis de intrarea în aeroport o coteneaţă – Informaţii RATB. Ajung în faţa uşii încuiate şi observ neputincios o foaie cu textul: “Angajăm vânzător”, evidenţiind agilitatea luptei în vederea descurajării speculei taxime-triste de pe lângă aeroporturi.

Mă abordează o doamnă:
– “Unde-i staţia lui 205?”
– “Nu ştiu, doamnă, eu caut să cumpăr un bilet de vreo 30 min.”
– “Ah, păi vă dau eu.”

N-a vrut bani pe el. Românii sunt uniţi.

Conversând cu doamna pe drumul spre staţie, am realizat de fapt ce se întâmplă. Edilii vor să elimine pietonii. Are sens:

  • Înlocuirea trotuarelor cu şanţuri care fac parte din şantiere
  • Ocuparea celorlalte cu autoturisme care nu-şi găsesc locul în parcările inexistente
  • Praf omniprezent, din care te salvează doar o capsulă de tip autoturism
  • Încurajarea traficului prin oraş prin neoptimizarea arterelor de centură
  • Desfiinţarea chioşcurilor unde se vând bilete pentru autobuze

Q.E.D.

Be Sociable, Share!