Feed on
Posts
Comments

Am reusit sa obtin ‘pe surse’ mult asteptatul plan ce va scoate Romania din criza economica. Ca sa nu prelungesc suspansul… iata-L:

1. Se introduce TVA-ul pe salarii, taxe, impozite si pe TVA.

2. Se introduce impozitul forfetar la IMM-uri. In cazul in care impozitul pe venit sau cel pe profit sunt sub 545 RON/luna se va plati aceasta suma (+TVA).

3. Se introduce TVA-ul forfetar. Fiecare firma va plati lunar la stat TVA minim 2.000 RON +TVA. Daca TVA-ul de plata calculat contabil depaseste aceasta suma, se va plati TVA-ul calculat+2.000 RON+TVA.

4. Fiecare IMM va trebui sa aiba minim 3 angajati. Daca nu are 3 angajati va plati oricum taxe pe salarii ca pentru 3.

5. Se plafoneaza salariul maxim in firmele private, la nivelul salariului presedintelui. Orice suma care depaseste acest nivel se taxeaza cu 90%+TVA

6. Se introduce suma minima totala anuala de plata catre stat. Aceasta se calculeaza prin impartirea bugetului de stat la numarul total de salariati din Romania-numarul de salariati la stat. Valoarea care rezulta se inmulteste cu numarul de salariati al firmei (dar nu mai putin de 3). Suma minima de plata se recalculeaza trimestrial in functie de incasarile reale. Eventualele diferente in favoarea contribuabilului nu se returneaza.

7. Taxele si impozitele se vor plati in avans, pe tot anul. Orice firma care exista pe 1 ianuarie va plati taxe pana pe 31.12, indiferent daca va mai exista sau nu pe 31.12. Intreruperea activitatii, falimentul, dizolvarea, decesul, starea de urgenta nu vor fi luate in considerare ca scuze pentru eludarea acestei obligatii.

8. Administratorii, rudele acestora, vecinii, prietenii si cei care au domiciliul pe o raza de 5 km in jurul sediului social al firmei sunt solidari cu firma la plata darilor catre stat.

9. Se limiteaza consumul de benzina decontabil la maxim 350l/masina, ca si la bugetari. Nota: sa nu uit sa scot asta ca afla lumea cata benzina putem deconta noi si iese cu scandal.

9. Se scutesc de la plata taxelor si impozitelor firmele care lucreaza cu statul, cu conditia ca lucrarile efectuate de acestea sa fi fost atribuite prin negociere directa, licitatie cu un singur participant sau extindere de contract existent.

10. La inchiderea unei firme private se introduce taxa de gaura in bugetul pe anul urmator. Aceasta va avea un cuantum fix, egal cu taxa minima totala anuala pe care firma ar fi platit-o in anul urmator.

Contactat de surse neautorizate si neprecizate, un reprezentant necunoscut al guvernului a afirmat: “Prin aceste masuri anticriza guvernul spera sa insanatoseasca economia romaneasca, scapand-o de firmele slab performante si de intreprinzatori”.

Be Sociable, Share!