Feed on
Posts
Comments

Ma uitam la stiri si am vazut ca un ‘limitator de inaltime’ a fost lovit de un tir si a cazut peste un Logan omorand soferul si ranind un pasager.

Lasand la o parte indolenta, prostia sau ce-o fi fost din partea soferului de tir nu pot sa nu ma intreb ce s-au gandit cei care au pus respectivul limitator.

Teoretic lovirea lui ar trebui, ma gandesc eu, sa alerteze soferul prost, beat, drogat, adormit sau visator ca trebuie sa opreasca inainte sa loveasca ceva mai important, cum ar fi o conducta de gaze sau un pod.

Asta se poate face foarte simplu cu un contact care odata lovit sa declanseze o alarma sonora sau vizuala. Sa aprinda un bec la 50 de m mai in fata. Un panou pe care sa scrie ‘opreste tembelule’. Ceva mai putin periculos care sa NU puna in pericol vietile celor din jur.

La noi limitatorul ala era o dihanie de schelet de metal, cantarind probabil cateva tone, care ar fi strivit in cadere orice vehicul mai putin un tanc.

Capetele de creta care l-au proiectat nu s-au gandit oare ca daca il loveste un tir e foarte posibil sa cada??? Si ca daca e sa cada e extrem de periculos pentru oricine s-ar afla in preajma? Cat de dobitoc trebuie sa fii sa nu-ti pui intrebarea asta?

Oare n-au inteles ca scopul limitatorului e se avertizeze nu sa opreasca? S-or fi gandit cumva sa faca un limitator care sa opreasca tirul? In cazul asta ma mir ca n-au pus o incarcatura de explozibil care sa pulverizeze totul pe o raza de 50 de m in caz de lovire a limitatorului, protejand astfel extrem de sigur obiectivul pretios.

Dar de ce ma mir si ma enervez. Ca doar Romania e tara tuturor posibilitatilor. Tara unde muncitorii demonteaza macarale incepand de jos in sus, unde parlamentarii voteaza legi fara sa stie macar sumar ce contin, unde codul fiscal se schimba o data sau de 2 ori pe an, unde te loveste unul beat intrat pe contrasens si ai nevoie de pile ca sa nu iesi tu vinovat…

Am ajuns sa cred cu convingere ce imi spunea profesoara de mate in clasa a 6-a: “inteligenta e o constanta, populatia e-n crestere’. Cum naiba se face insa ca toti prostii sunt la putere sau in alte locuri unde ma pun pe mine si familia mea in pericol?

Be Sociable, Share!

Comments are closed.