Feed on
Posts
Comments

Prolog:

Acum cateva zile am ajuns in Mega Image-ul din subsolul magazinului Unirea. Destul de pustiu si cu rafturi prafuite – probabil lovit de concurenta cu Carrefour-ul de alaturi.

Pe lista de cumparaturi – masline Fora in otet. Fara conservanti, fara coloranti, fara E-uri (cel putin asa sper pentru ca pe ambalaj nu scrie ca ar contine altceva in afara de masline, ulei si otet).

Mega e momentan singurul magazin unde gasesc astfel de masline asa ca m-am dus cu incredere in raionul de muraturi, am gasit raftul cu maslinele cautate si am luat un borcan. M-am uitat din reflex la termenul de expirare: 21.02.2009.

Primul reflex a fost sa ma gandesc ca e data producerii, desi stiam ca e putin probabil pentru ca sunt consumator vechi al produsului respectiv. Am verificat cu atentie si nu, era data expirarii. Al 2-lea reflex a fost ca poate nu era 28.02.2009. M-am uitat la telefon si am constatat ca era totusi 28.02.2009.

Am mai luat un borcan de pe raft. Acela expira pe 28.01.2009. Cum nu erau decat vreo 20 de borcane m-am uitat la toate. Expirate toate si cam o treime cu capacul care scotea un click placut cand il apasai.

Nefiind foarte impresionat – nu e prima data cand la Mega patesc asa ceva – am chemat o angajata din raion care dupa ce s-a uitat la borcane a inceput sa le stranga si sa le puna intr-un cos, minunandu-se de cum s-a putut intampla asa ceva.

Case closed. Cu ocazia asta am identificat si o alta marca de masline fara conservanti si fara coloranti.

<!– sfarsit Prolog –>

Astazi am ajuns la magazinul Mega Image de pe Mihalache, cel unde fac cumparaturi de obicei. Pe lista de cumparaturi, ghici ce? Masline Fora in otet. Fara conservanti etc…

Ajung la raft, iau un borcan, ma uit pe capac unde era scrisa data de expirare… NIMIC! Doar niste urme ca si cum cineva ar fi sters capacul de praf.

Iau al 2-lea borcan, ma uit pe capac. NIMIC. Aceleasi urme care la a doua vedere pareau a fi de solvent pentru ca nu se luau oricat as fi frecat.

Ma uit cu atentie la borcan si surpriza, gasesc data expirarii pe eticheta: 01.2011. La fel si pe primul borcan. Insa la acest borcan capacul facea click la fel de frumos ca la borcanele din Mega-ul de la Unirea.

Curios din fire m-am uitat la mai multe borcane. TOATE aveau capacul sters cu un fel de solvent. 4-5 din cele pe care le-am verificat aveau capac cu click incorporat.

Acum, poate sunt eu mai slab de minte dar nu am fost capabil sa gasesc decat 2 explicatii:

1. a venit un lot nou de masline, care nu mai au data trecuta pe capac ci pe eticheta si care, desi fabricate recent, nu au fost bine sigilate. In plus un angajat zelos a sters cu solvent toate capacele acestui lot. Si numai capacele acestui lot, pentru ca alte produse din preajma nu prezentau astfel de semne.

2. cineva a sters data expirarii de pe capac si a trecut o alta data pe borcan, dupa care a plasat din nou produsele pe raft. Supervisorul din Mega Mihalache spune ca ei asa le-au primit de la furnizor (importatorul este Marathon Distribution Group).

Oricum ar fi nu ma avantajeaza nicio varianta. Sau e un lot prost sau e un lot de masline expirate vandute drept proaspete. Nasol.

Partea buna e ca am gasit o alta marca de masline si ca m-am obisnuit sa casc ochii. Cascati-i si voi ca nu se stie niciodata.

Be Sociable, Share!