Feed on
Posts
Comments

sau

Diferenta intre a face ceva ca lumea si a bifa o activitate

Ma plimbam prin parc azi dimineata (A.I. Cuza – fostul IOR). Ora 6 ca sa fie racoare, o ora jumate de plimbare recomandata de doctor. Parcul gol golut, extrem de placuta experienta. Timp deci pentru aranjat gandurile, atat pentru business cat si asa, in general.

Parcul este intr-o mare refacere, se fac alei, terenuri de sport, amfitreatre, fantani, se pun pomi, se face sistem de irigatie…. Totul supertare.

Da’ ma rog, de altceva voiam sa va zic:

Uitandu-ma cu mintea scocioratoare de inginer la ce/cum fac tinerii acolo (ca solutii), constat ca lucrurile sunt facute exact asa cum te astepti ca sa fie bine:

Bancile din jurul parculetelor cu jucarii de copii sunt puse la umbra, ca sa nu stea bunicii in soare. Asta inseamna ca cel care a pus bancile acolo, desi putea sa le dea drumu’ oriunde si bifa actiunea, s-a gandit un pic – cum e mai bine? Si le-a pus unde trebuie.

Un amfiteatru in jurul unui chiosc – are fantanitza de apa, copaci pentru umbra, lumina noaptea….

Terenurile de sport – au lumina, tribune, sunt solide (asta ca sa se vada si ceva privire in viitor J)

Ma rog, mai multe exemple care m-au facut sa comentez: maaaare diferenta intre modul vechi traditional romanesc: m-a pus sefu’ sa fac ceva – hai s-o fac cu minim effort (fizic sau de gandire), ba chiar sa incerc de la inceput sa gasesc scuze de ce nu am facut bine si un mod mai nou aparut in zona, dar din ce in ce mai vizibil (spre lauda noastra) – daca tot fac un lucru, sa-mi dau interesul sa iasa bine. Chiar daca ma consum un pic mai mult, satisfactia este garantata!

Aparitia acestui mod de gandire este ce ma tine pe mine aici…. Si ma bucur ca apar din ce in ce mai multe locuri in care lumea functioneaza pe principiul “As vrea sa fac lucrurile in asa fel incat sa fac diferenta”. Ne ajuta pe toti si – culmea – mai ales pe cel care face asta 🙂

Be Sociable, Share!