Feed on
Posts
Comments

Acum cateva zile am vazut pe strada un Logan albastru. Logan ca orice Logan dar nu chiar. Pe el scria mare cu litere de-o schioapa “GARDA FINANCIARA”. Foarte frumos. E masina institutiei si asa stie si contribuabilul ca cei care tocmai au parcat in fata firmei nu vin sa-l intrebe de sanatate ci de impozite si taxe.

Dar pe frumosul Logan trona triumfator un girofar. Nu unul discret de genul celor pe care le scot pe geam politistii americani in filmele de actiune. Ci unul masiv ca cel de pe masinile de politie, cu singura diferenta ca avea doar lumini albastre.

Dar oare la ce le trebuie celor de la garda girofar? Mai nou contribuabilii care nu au platit impozitele sau spagile sunt urmariti pe strada si trasi pe dreapta de vigilentii functionari? Au cumva misiuni urgente care necesita deplasarea rapida prin oras? Se grabesc sa stranga bani inainte sa ramana fara fonduri spitalele din Romania?

Ma indoiesc. Mai degraba s-a gandit cineva ca n-ar strica un contract nou de achizitie. Ce sa luam noi, ce sa luam? Copiatoare avem de la dl. … masini am luat de la … computere nu avem prea multe dar nu avem nevoie ca la ce folosesc, oricum noi lucram cu hartii… Apropo de asta sa nu uitam sa mai luam cateva copiatoare de la dl… Hai acum sa luam girofaruri ca doar suntem institutie de stat. Da bine la public si ne mai tragem si noi ceva ca oameni suntem… familie mare, renumeratie dupa buget…

Be Sociable, Share!