Feed on
Posts
Comments

Centura Pitesti-ului

Terminata la sfarsitul lui noiembrie, mult asteptata centura a Pitesti-ului este in acest moment total functionala. Realizata in regim de autostrada, nici nu-ti dai seama unde s-a facut legatura cu A1 si mai mult, nici nu-ti dai seama cand ai traversat orasul.

Am luat contact cu noua centura de Craciun. Cu toate ca am batut autostrada de zeci poate sute de ori pana acum nu mi-am dat seama ca am intrat pe centura decat cand am ajuns pe la jumatatea orasului si am vazut niste blocuri pe langa. Ceata groasa a ajutat bineinteles la efectul de ratacire. Mi-am imaginat ca pentru a intra pe centura trebuie sa ies de pe autostrada si nu invers (daca vreau sa ajung in oras sa ies de pe autostrada). Mergeam pe autostrada si-mi parea ca ceva nu e in regula: prea multe indicatoare, prea multa vegetatie pe langa, prea bun drumul. Iesire Pitesti Sud, iesire Pitesti Est. Ce inseamna punctele astea cardinale cand eu stiu decat de un singur Pitesti? Si poate da, si un Pitesti Nord.

In fine, intr-un tarziu mi-am dat seama si am iesit de pe autostrada pe la podul Viilor, adica pe la mijlocul orasului. Si eu aveam treaba in Prundu, adica primul cartier dinspre Bucuresti.

Respect pentru cei care au pus pe harta extensia asta de autostrada. Parfum! Respect si pentru cei care au ridicat-o intr-un timp relativ scurt (raportat la vitezele din Romania). Respect pentru lucrare care este o insiruire de poduri si viaducte peste raurile si vaile de pe langa Pitesti. Toata lumea are de castigat: orasul ca ramane cu strazile intregi (trafic mai putin), cei care vor sa-l traverseze ca se faceau zeci de minute de la un capat la altul in timpul saptamanii si toata lumea injura orasul.

Anul trecum am vazut stadiile in care erau lucrarile si nu am crezut niciodata ca se vor termina asa repede. Iata cateva poze din martie 2007 (copyright Syncron) si o panorama realizata din 9 poze: http://www.tabblo.com/studio/stories/view_super/262720/i24735955/

centura_pitesti_1.jpg

centura_pitesti_2.jpg

Be Sociable, Share!