Feed on
Posts
Comments

Ieri am fost putin plecat din oras si a trebuit sa iau avionul dis de dimineata. Pe la patru si ceva orasul pare incremenit. Nu sint decat cateva taxiuri pe strada. Si multe lumini. Stau la semafor intr-o intersectie si ma uit cat de evoluati sintem: chiar daca nu e nici o masina pe vreo strada care ajunge in intersectie, semafoarele isi fac treaba. Stau aproape un minut pe rosu. Intersectia e mare si pana ajunge verdele la strada ta ai timp sa te gandesti la nemurire. Mai avem oare mult pana cand vom avea semafoare inteligente care sa-si dea seama ca sint singur si sa-mi arunce verdele in fata?

bucharestnight.jpgCu toate gandurile de regret la adresa semafoarelor orasul pare altceva noaptea. Are un farmec aparte, ascunde mizeria, gropile si blocurile nu mai par gri. Bulevardul Stefan cel Mare parca nu mai este in lucru, nu mai vezi santierul care dureaza deja de luni. Luminile strazilor si stradutelor impreuna cu goana masinii pe sub ele te fac sa te gandesti ca esti intr-un oras european unde se poate ajunge dintr-un cap in celalalt al orasului iesind rapid pe o centura. Si te simti bine.

Seara m-am intors in tara tarziu si am dat de aceleasi strazi luminate si relativ pustii. Podurile construite in Baneasa plus multimea de cladiri ridicate in ultimul an acolo iti dau iara impresia ca nu esti in Bucuresti. Totul pare nou, pare altceva. Pare o capitala cu adevarat europeana. Un Bucuresti evoluat. Daca vrei sa te bucuri de oras, iesi in miezul noptii pe strada si mergi cu masina pe marile bulevarde.

A doua zi iti revii brusc in aglomeratie, facand cativa kilometrii in aproape o ora, intr-un oras mereu in reconstructie, reasfaltare, re…, re… etc. Dar inca speri ca intr-o zi ….

Be Sociable, Share!