Feed on
Posts
Comments

Duminica trecuta ieseam din Brasov, spre Bucuresti. Fiind ora 6 dupa amiaza m-am gandit sa o iau pe Cheia, stiind ca se formeaza coloane de masini pe km intregi intre Busteni si Comarnic. La iesire, chiar la intersectia unde se face dreapta spre Sacele era un politist care facea semne disperate la toti care treceau pe acolo. Nu ca sa opreasca ci doar ca sa incetineasca. Ca sa le spuna ca pe Valea Prahovei se circula bara la bara pe km intregi si ca le recomanda traseul prin Cheia. Foarte frumos din partea lui, de altfel.

Dar nu era mai sanatos pentru toata lumea daca se monta un panou electronic cu 500-1000m mai devreme pe care sa scrie conditiile de circulatie si recomandarea de traseu alternativ? Pentru ca situatii cu blocaje nu se intampla rar, aproape weekend de weekend este acelasi lucru. Plus iarna. Ca sa stii rapid pe unde sa o iei mi se pare normal sa fie instalat un asemenea dispozitiv si nu un politist care se chinuie sa te faca atent. Sau nu exista un dispecer pe undeva care sa fie in stare sa apese pe un buton?

In Italia de pilda sint montate pe autostrada panouri electronice care majoritatea timpului sint stinse, dar cand te apropii de un ambuteiaj se aprind si te anunta: “vezi ca in 5 km e ambuteiaj, lasa-o mai moale”.

Dar mai avem mult pana acolo!

Nota: traseul prin Cheia este mai mult decat decent. Drumul este proaspat refacut (anul trecut parca), peisajele sint spectaculoase, traficul e mai redus ca pe DN1. In plus, nu sint camere. Dar radarele mobile sint peste tot, mai ales dupa Cheia 🙂

Be Sociable, Share!

Comments are closed.