Feed on
Posts
Comments

… Cand marea nu te mai atrage ca e full-sezon si se sta pe plaja ca sardelele

… Cand la munte nu mergi ca ai tot fost pana acum

… Cand vrei sa te relaxezi undeva pe langa casa

Ce faci?

gratar01.jpgIesi la un gratar! Un mic, o bere, o aluna. Dar unde? Unde poti merge fara sa bati juma’ de tara? Pentru ca e clar ca ideal este langa un rau de munte, intr-o poiana … liniste si pace. Dar Bucuresti-ul este in mijlocul campiei, Valea Prahovei nu mai are demult o zona linistita, si oricum e cam departe pentru un gratar de duminica.

Singura alternativa ramane una din padurile de pe langa Bucuresti. Dar aici inghesuiala te doboara, manelele te haituiesc din toate partile si mizeria te apasa.

Asa ca duminica am mers la o padure din satul Paulesti, Prahova, la 3 km de centura Ploiestiului. Un loc nu foarte aglomerat, unde densitatea grataragiilor e in regula, unde nu sint manele ci cantece “de joc si voie buna”. Un loc verde in primul rand.

Dar surpriza, la umbra copacilor nu foarte batrani se ascundea un monstru: o mizerie de nedescris, de la pliante de la hypermarketuri, la pet-uri, cutii de bere, prezervative, materiale de constructii, cadite de baie, pahare de plastic, cutii de televizoare si multe altele. Aruncate peste tot, palcuri palcuri. Si nu atat de la cei cu gratare ci chiar de la sateni, care practic si-au facut din padurea asta un loc de aruncat gunoaie. Haos! Rusine! Cea mai mare mizerie pe care am vazut-o vreodata. Ceea ce de departe parea o padure verde ascundea de fapt o mare groapa de gunoi, neoficiala. Si primarul de acolo inchide ochii. Il doare la brishca! Pe el si pe ceilalti din sat. Bine ca am intrat in Europa. Aici se potriveste la fix zicala: “Ce tara frumoasa avem, pacat ca-i locuita!

Pliante de MetroO canapea obositaMateriale de constructii si pet-uriSaci si pungi de plasticPrezervativul Love PassionPet-uri pe aleseCadita de baie si punga BillaPungi de detergentAleea cu floriCutiile de bereSi mai multe pet-uriUn luminis plin de chestiiAlte materiale de constructiiPaharul de La FantanaPaharele de La FantanaNumai gunoiWow, juma de casa e aruncata aici!Un munte de gunoi

Be Sociable, Share!