Feed on
Posts
Comments

Conspiraţia limonadei

E sâmbătă şi mergi la shopping în Unirea. La final vrei să bagi o cafea sau un suc şi dai de-o cafenea cochetă cu scaune verzi, la trotuar, imediat cum începe Bd. Unirii. Preţuri ok pentru o cafenea de centru. E cald şi te decizi la o limonadă. 10ron – 250ml. Quoi? Iei un Nestea.

Seara ieşi la o terasă să mănânci, să zicem la Trattoria Verdi. Mâncarea e bună, preţurile decente, deşi puţin peste medie, dar justificate de locaţie si de calitatea serviciilor. Eşti cu maşina, deci nu bei bere. Berea fără alcool nu-ţi prea place, dar vezi în meniu limonadă. Super, răcoritoare, dar … 16 ron pentru 1l. Iei o bere fara alcool.
Lemon
A doua zi te duci în Cora, să te aprovizionezi. La standurile de fructe îţi aminteşti ceva şi cumperi 5 lămâi – 3 ron. Mărgăritar au scos nişte zahăr brun cubic, doar 4 ron 500g – 120 cuburi. Bagi în coş. Iei ş-un bax de apă plata Borsec, 11 ron 6 bidoane de 2l.
Acasă îţi vine ideea să storci o lămâie, din care în prealabil ai tăiat 4-5 felioare pe care le introduci într-un pahar mai măricel, alături de zeamă. Pui şi 5 cuburi de zahăr, că-ţi place mai dulce şi nu uiţi să adaugi şi 0.5l de apă. Mânat de o curiozitate ciudată faci rapid un calcul în minte şi-ţi dă 1.3 ron. Cam ieftin. Te întrebi unde ai greşit.

Şi celor de la Metropotam se pare că le place limonada dulce“: limonada e buna insa usor acrisoara… ” dar se miră şi ei: “mai ales ca pret – 28 roni o carafa de 1l“. Deci, se poate şi mai rău.

Trăiască berea, da’ care-i treaba cu limonada?

Be Sociable, Share!