Feed on
Posts
Comments

Aer conditionat

Urmarind propaganda din ultimul timp de la TV (cum ca vor fi 50 de grade in Bucuresti anul asta) menita sa boosteze vanzarile firmelor de aer conditionat care au cam tras mita de coada anul trecut cand n-a fost prea cald, m-am decis sa achizitionez si eu unul pentru acasa. Fiind un “internet junkie” cum ii sta bine corporatistului in ziua de azi am zis sa caut pe net o oferta care sa cuprinda aparatul, transportul si montarea.

Zis si facut, ales 2 firme (ca masura de prevedere) din prima pagina pe Google, comandat cate un aer conditionat de 15 milioane la fiecare. Bun, ma uit la oferte, scrie mare: “Oferta verii: Montaj gratuit in maxim 3 zile!!”. Excelent!

Toate bune si frumoase. Partea tare acum e ca a trecut o saptamana, si nici una dintre firme nu numai ca nu mi-a instalat aparatul. Nici macar nu au catadicsit sa-mi preia comanda. Adica n-au vandut. Stau si ma gandesc acum, cat de indiferent poti sa fii astfel incat sa ignori complet o comanda de 15 milioane? Si stiti care este partea care doare? Sunt convins ca daca cineva merge si ii intreaba pe angajatii celor 2 firme o sa zica ca sefu’ nu le-a mai marit de mult salariul, si ca guvernul nu le-a mai dat ajutoare de incalzire in iarna asta.

E ceva rau in noi care ne zice “lasa ca merge si asa” si sa ne vaicarim ce rau o ducem. Avem doar 16 ani de democratie si concurenta, si am invatat ce stim acum sarind pasi. Am invatat lenea si inca n-am invatat legatura dintre munca si bani.

Eu atat astept. Sa ma sune. Ca sa le dau cu flit.

Be Sociable, Share!