Feed on
Posts
Comments

Bine ati venit in Europa! Poveste adevarata intamplata ieri (n-am fost pe faza ca sa bag topicul ieri pe blog). Povestirea nu e a mea, e a lui Daniel:

“Ieri am aflat ca trebuie sa imi schimb pasaportul in regim de urgenta. Bun imi zic, ma duc dimineata (adica azi) sa platesc taxele la CEC si apoi ma duc la coada si poate ajung si la servici.

Ma duc eu dimineata la CEC si rezolv in 5 minute; ma duc spre N. Iorga unde e directia centrala de pasapoarte si ajung destul de repede (suspect de putine masini in trafic). Gasesc chiar si loc de parcare si ma pregatesc psihologic de marea batalie cu birocratia.

Intru pe poarta si sint imediat indrumat de portar in corpul A, unde o doamna ma indruma catre ghiseul de programari pentru a obtine bilet de ordine si formularul tip. Mi se cere rapid buletinul (era doar o persoana in fata mea) si mi se elibereaza bonul de ordine (~ 20 secunde). Sint indrumat de aceeasi soamna catre corpul E unde se depun actele. Ma duc in corpul E, cer un pix de la un ghiseu (si chiar obtin) si completez formularul tip; pina sa termin sint chemat la unul din cele
5 ghisee sa depun actele. Termin de completat si formularul, precizez ca vreau in regim de urgenta (sint taxat 100 lei) sint asezat la pozat si apoi las actele si … Gata!

Era 11:50 … Lovitura de gratie vine la final: “La doua fara zece veniti sa il ridicati”.

Deci in total 5 minute la CEC, 10 minute la pasapoarte iar acum am noul pasaport pe birou.”

Toate astea se intampla in Bucuresti, intr-o zi cand taximetristii sint in greva, Casa Poporului e pista de raliuri si sint 35 de grade afara, cu toate ca vara nu a venit inca.

Acum vreo doi ani lucrurile se intamplau intr-un mod total diferit ca acum: spaga pentru urgenta, cozi interminabile, liste facute la ora 5am, arestari ca nu stiu care a primit spaga, etc. Sau poate ca acum e liber din cauza ca nu mai este nevoie de pasaport sa mergi in Spania la capsuni si in State sau Thailanda procentul de vizitatori e minuscul ?

Be Sociable, Share!