Feed on
Posts
Comments

Paharul cu bere

City Grill de pe Calea Victoriei. Vineri seara. O seara normala ca oricare alta, caldutz afara (20 de grade). Dupa o zi grea de munca merge o bere, asa ca cu mic cu mare ies in locatia de mai sus cu cativa prieteni. Lumea comanda primul rand. Totul normal. Dupa o vreme se comanda randul doi.

– Inca un Carlsberg
– Mie un Tuborg (zic)

Mare greseala. Dupa doua minute vine ospatarita cu doua pahare mari de 400 ml, identice, pe care scria Carlsberg. Unul cu Tuborg, altul cu Carlsberg. Pune paharele pe masa si fuge. Acum alege: care e ala, care e celalalt. Diferenta de pret in meniu: 1.8 RON (6.4 Carlsberg, 4.6 Tuborg). Tare. Grea alegere. O chem pe tipa. Facem glume. Nu poate alege nici ea. Se gandeste sa cheme pe cineva care stie. Renunta. Penal. Deci la diferenta asta de pret nici macar nu-si permit pahare diferite. In schema asta, de ce as lua un Carlsberg, oricum nu face nimeni diferenta dupa gust? Oh, daca era la sticla, era altceva. Carlsberg clar merita atentia si pretul mai mare, pentru ca la sticla asta poti canta. Pe cand la Tuborg, nu prea.

In fine. Ma consolez cu gandul ca asa se fura in Romania, oricum e un singur butoi de unde se pune berea si se brenduieste dupa. Ca la Apaca unde iti pun fetele ce eticheta vrei tu pe costum. Dvs. ati comandat un Carlsberg? Nu, un Tuborg. Ah, aceasta este (ala bala portocala).

Mai trece o vreme, mancam si se striga randul 3. Eu nu mai iau nimic. Lumea comanda un Carlsberg. Verdictul: nu mai avem, Tuborg daca doriti. Si vine Tuborgul. La halba. Nu la pahar pe care scrie Carlsberg, ca mai devreme. Deci se poate! Si exista. Nu mai comentez.

Ca sa recapitulez: eu beau Tuborg in pahar de Carlsberg, ca nu se stie care e care, apoi brusc apare si Tuborg la halba, ca sa stie omu’ ce bea. Mi-a trecut de City Grill. Oricum nu aveau Becks si am ajuns sa ma incurc din cauza asta cu alte abureli de beri. Poate din cauza ca era seara si lumea era obosita. Dar m-am lecuit de baut bere la draught. Sticla nene, sa-i vad eticheta, sa ma simt si eu bine de calitatea designului!

Be Sociable, Share!